Langt de fleste kræftpatienter oplever træthed som følge af sygdom og behandling, og vel at mærke en ganske anden træthed end den, man hidtil har kendt. For nogle er trætheden kortvarig, for andre må man lære at leve med den og tage bestik af den for at få den bedst mulige livskvalitet.

Lær noget om, hvilke former for træthed der findes og hør Niels og Mogens, der begge tidligere har haft kræft, fortælle om træthed.

3 former for træthed

Typisk skelner man mellem 3 former for træthed, man kan blive ramt af som kræftpatient, nemlig den almindelige træthed, som vi alle kender; fatigue og udmattelse.

At kende forskel på de 3 former for træthed kan give dig bedre mulighed for at forstå og acceptere, at du er mere træt end tidligere. Det giver dig mulighed for at træffe valg i din hverdag, som kan gøre det lettere at leve det liv, du ønsker, på trods af trætheden.

Se filmen Hvad er træthed? nedenfor for en mere uddybende forklaring.

Gå ind på adressen øverst på siden for at se videoen.

Hvad er træthed?

Få indblik i de 3 former for træthed, og hvad der kendetegner dem. Få også råd til, hvad du skal være opmærksom på af årsager til træthed, som måske kan afhjælpes og på den måde gøre dit liv lettere.

Hvordan føles kræftrelateret træthed? - 4:03

Mød Niels og Mogens, vores hovedpersoner, der fortæller om deres oplevelse af at være ramt af kræftrelateret træthed. Hør bl.a. om den "rigtige" og den "forkerte" træthed, og om at hvile og sove på de rigtige tidspunkter og i det rette omfang. Og om at lære at sige nej.

Gå ind på adressen øverst på siden for at se videoen.

Når behandlingen stopper - 2:58

Hør om den svære periode efter behandlingen, når man skal tilbage til livet, mens trætheden stadig præger én.

Gå ind på adressen øverst på siden for at se videoen.

Hvad tager du med dig? - 3:48

Hør om, hvad Niels og Mogens har lært af deres forløb, når de kigger tilbage. Og hvad de tager med sig ind i fremtiden.

Gå ind på adressen øverst på siden for at se videoen.