De Unges Univers
Gå ind på adressen øverst på siden for at se videoen.
Gå ind på adressen øverst på siden for at se videoen.
Gå ind på adressen øverst på siden for at se videoen.
Gå ind på adressen øverst på siden for at se videoen.
Styr på studiet - snak med en studievejleder
Det kan være svært at overskue sit studie, når man er syg. Derfor kan du have behov for at blive sygemeldt fra studiet eller studere på nedsat tid for en periode. Det kan derfor være en god idé at tage en snak med en studievejleder om mulighederne for det på netop dit uddannelsessted.
Din studievejleder kan fx hjælpe dig med at gennemskue reglerne for at blive sygemeldt i en periode eller få lagt et godt studieprogram. Når du er klar til at starte på studiet igen, kan du også snakke med din studievejleder om, hvordan du kan få en studieplan, hvor du starter stille og roligt op igen. Før en samtale med din studievejleder kan det være en god idé at overveje følgende spørgsmål:
- Hvad er mit energiniveau?
- Hvad kan jeg overskue i min hverdag?
- Hvordan kunne jeg godt tænke mig at vende tilbage til studiet igen?
Jo mere viden studievejlederen har om dit energiniveau, jo bedre kan I sammen lave en plan for dig - prøv eventuelt Kogepladeøvelsen inden eller sammen med din studievejleder til samtalen. Og husk, planerne kan altid laves om. Det kræver bare en ny snak med din studievejleder.
Værktøj til samtale med din sygeplejerske eller læge
Brug samtaleværktøjet til at forberede dig inden samtalen med lægen, sygeplejersken, ungekoordinatoren eller hvem, du ellers er tilknyttet i din afdeling.
I dokumentet kan du udfylde oplysninger om bl.a.:
- Familie
- Følelser
- Sociale og fysiske forhold
- Generel belastning
Klik her for at hente samtaleværktøjet.
Fælles rum til unge med kræft på AUH
På Aarhus Universitetshospital har vi en særlig indsats for unge med kræft.
Er du mellem 18-29 år kan du fx benytte Frirumm1 tæt på Kræftafdelingen og Blodsygdomme. Er du mellem 13-18 år kan du benytte Rumm1 ved Børn og Unge 1.
Det er nogle super skønne rum, der slet ikke minder dig om, at du er på hospitalet. Her kan du koble af, bruge ventetid, spille spil, spise, være sammen med andre unge eller alene, deltage i arrangementer eller lave lige det, du har lyst til.
Der kan du også møde ungekoordinatoren, der er god at snakke med.
Du kan læse mere om Frirumm1 og andre tilbud på Kræftafdelingens hjemmeside.
Fuck. Jeg har kræft. Hvad nu?
UngKræft fra Kræftens Bekæmpelse har udarbejdet en guide til unge med kræft, som omhandler alt fra venskaber, kærlighed, sex, behandling og psykiske senfølger.
Du kan downloade eller bestille guiden gratis på UngKræfts hjemmeside.